Hacking forum
|
Lista Forumurilor Pe Tematici
|
Hacking forum | Inregistrare | Login
POZE HACKING FORUM
Nu sunteti logat.
|
Nou pe simpatie: Lore33 19 ani
 | Femeie 19 ani Prahova cauta Barbat 30 - 65 ani |
|
roland
***VIP Moderator***
Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 132
|
|
Pe langa efectul distructiv pe care-l produc intr-un interval de timp relativ scazut, virusii ne dezvaluie nivelul de interactiune pe care oamenii au ajuns sa-l atinga. Efectele acestor infractori cibernetici programati cu iscusinta isi pot gasi ecoul in toata aceasta retea 'infinita', numita internet.
Virusii (viruses) Un virus cibernetic este o bucata mica de software ce se ataseaza de programele ce ruleaza in sistemul gazda (mai simplu spus, virusul este pentru internet precum puricele este pentru caine). Odata cu activarea programului 'posedat', se activeaza si virusul instruit sa se reproduca si sa destabilizeze sistemul. Un virus de e-mail (e-mail virus) este programat sa se multiplice prin intermediul mesajelor trimise automat la toate adresele victimei.
In martie 1999, virusul Melissa (Melissa virus) a avut un impact atat de puternic incat mai toate companiile gigant, printre care si Microsoft, au ales varianta opririi tuturor sistemelor de e-mail pana la gasirea unei solutii.
Nici virusul ILOVEYOU din 2000 nu s-a lasat mai prejos, cauzand aceleasi pagube devastatoare ca si predecesorul sau, Melissa. Toate aceste intamplari sunt de-a dreptul fenomenale daca te gandesti la simplitatea in programare si functionalitate a unor virusi precum ILOVEYOU si Melissa.
Viermii (worms) Viermele cibernetic este, de asemenea, o bucata de software ce se foloseste de retele si de gaurile din securitatea sistemelor accesate pentru a se duplica. In principiu, mecanismul este simplu - viermele scaneaza reteaua in cautarea unui calculator vulnerabil pe care sa se poata autocopia.
In ianuarie 2003, viermele Slammer (Slammer worm), un programel de doar 376 bytes, a exploatat o gaura in securitatea serverelor Microsoft SQL, creand o panica de nedescris.
Owen Maresh a inlemnit cand, putin dupa miezul noptii, in ziua de 25 ianuarie 2003, alerta cu prioritate 1 a aparut pe ecranele panourilor de control. Aflat in interiorul complexului Amakai Network Operations Control Center, in camera de comanda a peste 15.000 de servere high-speed din toata lumea, Owen avea o perspectiva Dumnezeiasca si o monitorizare in timp real asupra Internetului. 'Nu am vazut niciodata asa ceva. 55 de milioane de cereri catre servere traversau globul in acelasi timp', declara la un moment dat Owen.
Atacul Slammer a fost dur si rapid, raspandindu-se de cateva sute de ori mai repede decat virusul Code Red. Totul a inceput la 12:30 AM, cand micutul vierme si-a atacat prima victima - un server Microsoft SQL - care, instantaneu, a inceput sa imprastie milioane de clone Slammer pe alte calculatoare. La 12:33 AM, numarul virusilor din armata Slammer se dubla la fiecare 8,5 secunde.
Pe 19 iulie 2001, viermele Code Red (Code Red worm) s-a replicat de peste 250.000 de ori in doar 9 ore. Expertii au prezis ca dezvoltarea viermelui Code Red ar fi putut incalci internetul atat de mult incat acesta s-ar fi oprit la un moment dat.
Viermele Code Red a fost programat sa faca 3 lucruri: - sa se multiplice in primele 20 de zile ale fiecarui luni calendaristice. - sa inlocuiasca continutul paginilor web accesate cu declaratia 'Hacked by Chinese'. - sa lanseze atacuri simultane si repetate asupra serverului web al Casei Albe (White House).
In ianuarie 2004, viermele Mydoom (Mydoom worm) a reusit sa infecteze cca 250.000 de calculatoare intr-o singura zi.
Troienii (trojan horses) Un troian este, in esenta, un program cibernetic deghizat. Acesta pretinde ca este un joc sau orice alt tip de aplicatie doar pentru a determina utilizatorul sa-l activeze. Odata activat, troianul duce la bun sfarsit sarcina pentru care a fost creat (poate, de exemplu, sa stearga, fara remuscari, intreg continutul unui hard disk). Desi nu se pot multiplica singuri, troienii sunt extrem de periculosi.
36.6KB
|
|
pus acum 15 ani |
|